6 лист 2023 р.2 хв

Як не втратити продуктивність команді?

Багато українців, з цілком зрозумілих причин, не можуть досягати того самого рівня продуктивності, як це було раніше. Війна — це серйозне випробування для суспільства, тому зниження продуктивності на роботі через стрес, страх і тривожність цілком очікуване.


Щоб забезпечити ефективність роботи, розвиток бізнесу та задоволення співробітників, компанії повинні допомагати працівникам бути продуктивнішими, попри надскладній теперішні обставини.

Нові правила — на часі!

Варто проаналізувати темп роботи та моральний стан вашої команди. Відтак створіть набір рутинних правил роботи, якими ваша команда керуватиметеся під час війни і які допоможуть упорядкувати свій день, створюючи відчуття контролю хоча б над якоюсь частиною життя, а саме роботою.

Відмовтеся від перфекціонізму

Переосмисліть девіз, що все повинно бути ідеально. Дозвольте вашим процесам буде не ідеальними у цей час. Більшість завдань достатньо виконати просто добре, а не ідеально, щоб отримати 90 відсотків результату. Окрім того, зайва прискіпливість нерідко може демотивувати людей.

Відмовтеся від багатозадачності

Не секрет, що розв'язуючи велику кількість завдань одночасно, людина витрачає на цілих 40% більше часу, ніж якби вона вирішувала їх по черзі. А коли до цього додається ще й емоційна напруга і моральне виснаження — результат ще гірший. Тому відмовтесь від багатозадачності, а натомість пріоритезуйте завдання та виконуйте їх по черзі!

Психологічний стан співробітників — на перший план

Війна залишає значний відбиток на нашому психологічному здоров'ї. Не кожен може самостійно впоратися із цими наслідками. Тому компаніям варто більше приділяти уваги психологічному стану співробітників — надавати рекомендації, організовувати вебінари з психологами, забезпечувати певну кількість безплатних консультацій тощо.

Нагадуйте про сенси

Під час війни, зазвичай, порушується звичний хід речей, збільшується ступінь невизначеності, люди втрачають контроль над певними аспектами свого життя, а їхня діяльність може здаватися позбавленою сенсу.

Але ж це зовсім не так. І про це потрібно нагадувати своїй команді. Обговоріть зі співробітниками зони відповідальності, які вони контролюють, не забувайте хвалити за досягнення результатів.

І найважливіше — говоріть про сенс та важливість їхньої роботи для компанії та для країни загалом. Адже зараз кожен українець, хто продовжує виготовляти продукт або надавати послуги, сплачувати податки, — працює на користь економіки нашої держави та наближає нашу перемогу.


Джерело