top of page

Нові гранти для українців

Перелік конкурсів та грантів для реалізації власних проєктів.

 
Нові гранти для українців

Конкурс на одержання субгранту для реалізації «Покращення доступу ММСП до послуг з використанням роботизованих і безпілотних технологій»


Програма USAID АГРО запрошує подавати заявки на одержання субгранту для реалізації ініціативи з «Покращення доступу мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП) до послуг з використанням роботизованих і безпілотних технологій».

Проєкт АГРО планує надати до 40 000 000 грн за допомогою двох субгрантів. Остаточна сума субгранту залежатиме від субгрантової діяльності та результатів переговорів.


Для кого?


Грант надається українським недержавним суб’єктам господарювання (за виключенням фізичних осіб-підприємців), що мають відповідний досвід для підтримки напрямків аграрного виробництва зернових та олійних культур через забезпечення ММСП сервісними послугами з використанням роботизованих і безпілотних технологій.


Така діяльність повинна сприяти збереженню конкурентоспроможного та сталого аграрного сектору, підвищенню продуктивності праці, збільшенню доданої вартості продукції ММСП, впровадженню нових технологій виробництва, посиленню національної та світової продовольчої безпеки.


Як взяти участь?


Повний опис технічного завдання та інструкцій щодо підготовки та подання заявок наведені у Запиті на подання заявок на одержання субгранту (RFA/ЗПЗ) №49 за посиланням. Заявки (технічну пропозицію, бюджет і супровідні документи) слід подавати в електронному форматі до 10 березня 2023 року (18:00) на адресу: agro.subawards@chemonics.com.


Конкурс грантів на підтримку створення нових робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства


Проєкт «Економічні можливості для жінок, котрі постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства» впроваджується Громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA Ukraine) та за фінансової підтримки уряду Канади. Конкурс має на меті підтримати бізнеси та допомогти створити нові робочі місця для жінок, які постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.


Хто може брати участь?


  • Бізнеси (суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми господарювання — як фізичні особи-підприємці, так і юридичні особи), які зацікавлені у подальшому розвитку і створенні нових робочих місць для жінок, котрі постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику.

  • Підприємства з Рокитного (Рівненська область), Хорошева (Житомирська область), Старокостянтинова (Хмельницька область), Ужгорода, Тернополя, Хотину (Чернівецька область), Калушу (Івано-Франківська область), Авангарду (Одеська область), Черкас.

Обов'язковою умовою участі в конкурсі є впровадження ініціатив по боротьбі з домашнім або гендерно зумовленим насильством, а саме проходження тренінгу з гендерної рівності та протидії ДН/ГЗН на роботі.


Максимальний бюджет гранту — 150 000 грн.


Як взяти участь?


Заявка на участь у конкурсі подається відповідно до встановленої форми, має бути викладена українською мовою та містити наступні документи, які є неодмінними (умова) її частинами:

  • Анкета/заявка.

  • Згода на обробку персональних даних.

  • Копія документа, що засвідчує державну реєстрацію підприємства/фізичної особи-підприємця.

  • Документ, що підтверджує повноваження бути заявником та представляти підприємство/фізичну особу-підприємця.


Заявка має бути надіслана до 1 березня 2023 року в електронному вигляді на електронну пошту координаторки проєкту Ящук Юлії iss2020.ukraine@gmail.com з темою листа «Конкурс грантів для бізнесу, місто, прізвище, ім’я заявника/-ці».


1 лютого 2023 року стартувала нова хвиля подачі заяв на урядову програму мікрогрантів єРобота


Отримати мікрогрант можуть як чинні підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти потрібно подати заяву та бізнес-план свого проєкту через портал Дія.


Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту.


 

Джерело: ДіяБізнес

bottom of page