top of page

Добірка кращих сайтів для фрілансерів

Фріланс все більше набирає обертів у світі. Згідно зі статистикою Україна займає 4 місце у світі за кількістю фрілансерів. Ми зібрали декілька платформ для фрілансерів, які будуть найнадійшнішими у пошуку клієнтів та безпечними для проведення проплат.

 
Добірка кращих сайтів для фрілансерів


Одна з найпопулярніших фріланс-платформ у світі. База у майже півтора мільйона клієнтів дає змогу фріланс-спеціалісту майже будь-якої індустрії знайти замовлення для себе: як короткострокове, так і довгострокове.


Комісія: 5–20% (залежить від суми контракту, чим більший, тим менша комісія)


Перерахунок: PayPal, Payoneer, прямий платіж



Ця платформа обирає лише “вершки” фріланс-світу. На фоні інших платформ Toptal вирізняється досить специфічним процесом відбору фрілансерів, який складається з 4 етапів:

  1. Тестування на знання мови та тест особистості. Він не надто складний і забирає до 15 хвилин вашого часу;

  2. Технічне тестування. Вам дають 90 хвилин на розв'язання трьох задач. Якщо ви вирішите дві правильно – ви точно пройдете далі. Завдання надсилають згідно з вашими даними й специфіки, яку ви надсилаєте заздалегідь;

  3. Технічне інтерв’ю. Ви будете комунікувати з одним з інженерів компанії. Він дасть вам кілька задач, які потрібно вирішити. Важливо, що тут потрібно вирішити усі, якщо дві правильних, а одна ні – це означає, що ви не пройшли;

  4. Тестовий проєкт. Вам дадуть проєкт, який необхідно реалізувати за два тижні. Опісля відведеного часу інженер компанії перегляне ваші результати та дасть фідбек. У разі позитивної відповіді ви стаєте “резидентом” платформи та маєте доступ до проєктів таких компаній як Airbnb, Zendesk і так далі.


Комісія: 500$


Перерахунок: Payoneer, PayPal, на ваш валютний рахунок


На Freelancer доведеться зіткнутися з необхідністю вливання коштів в біржу. По-перше, потрібно вибрати членський план, який коштує від 1$ до 60$ в місяць. Членські плани визначають кількість заявок на місяць, кількість зовнішніх інвойсів, можливість подачі заявок на високооплачувану роботу, можливість налаштувати зовнішній вигляд свого профілю і так далі. Для того, щоб мати достатню кількість заявок на місяць і подавати на хороші проєкти потрібен членський план мінімум за 10$ в місяць.


Комісія: 3% – 10% (залежить від суми контракту)


Перерахунок: Payoneer, PayPal, Skrill, Wire Transfer, Express Withdrawal


Guru в більшості є платформою для вебдизайнерів та графічних дизайнерів. Існує два типи облікових записів – платний та безплатний. Через великі обмеження у послугах, які ви можете надавати – безплатний не вартує розглядати. Вартість платного – від 12 до 45$ за місяць, залежно від типу послуг, які оберете. Також при купівлі річного абонемента ви отримаєте 50% знижки.

Щоб подаватися на заявку тут потрібно купувати «спроби». Можна купити 100, 250 і 500, які вартують відповідно 25$, 45$ і 75$. Тому, щоб працювати на цій платформі потрібен стартовий капітал, як і на Freelancer.


Комісія: 12%


Перерахунок: PayPal, Payoneer


Платформа суто для фотографів та дизайнерів. Замовлення – від розробки логотипів до UI/UX дизайну. Сайт побудований за типом конкурсних майданчиків. Замовник публікує конкурс з описом і бюджетом, а фрілансери подають на нього свої ідеї та рішення.


Комісія: від 300$ (залежить від контракту)


Перерахунок: Skrill, Paypal, AlertPay чи Western Union

 

Джерело: Startup Depot

bottom of page