top of page

Google надасть Україні грант на розвиток цифрової освіти

Google.org надасть грант у розмірі $2 млн та своїх фахівців з Google.org Fellowship на розвиток цифрової освіти в Україні. Це допоможе українцям здобути нову професію, навчитися цифрової грамотності та знайти роботу, — повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

 
Google надасть Україні грант на розвиток цифрової освіти

Зазначається, що буде оновлена платформа національного проєкту «Дія.Цифрова освіта». У рамках цього, уточнили в Мінцифри, планується впровадити «елементи штучного інтелекту для створення індивідуального плану навчання», «інтерактивні симулятори, які наблизять користувача до реальних ситуацій у професії», «рекомендації щодо перекваліфікації та підвищення кваліфікації», а також «пошук вакансій відповідно до напряму та успіхів у навчанні».


Менеджери з продуктів, інженери програмного забезпечення, менеджери з маркетингу з Google на безоплатній основі допомагатимуть масштабувати проєкт «Дії.Цифрова освіта» протягом 6 місяців.


Ще компанія надасть 50 000 ліцензій Google Workspace для уряду України. Це надасть органам влади захист та безпеку даних, враховуючи постійні кіберзагрози.


Проєкт має допомогти розв'язати питання безробіття серед вимушених переселенців та зробити внесок в економічне відродження України.

 

Джерело: Мінцифри


Comments


bottom of page