top of page

Головні інновації найближчого десятиліття

У світі високих технологій час рухається надзвичайно швидко. Двадцять років тому не кожен був впевнені в гострій потребі носити з собою мобільний телефон. Десять років тому мобільні телефони вже були у всіх, а от смартфони все ще здавалися не обов’язковою розкішшю. Ще показовішою є історія з появою нових стандартів зв’язку...

 
Головні інновації найближчого десятиліття

Експерти компанії Ericsson на основі опитування склали список із десяти споживчих трендів 2030 року. Користувачі чекають появи інтернету відчуттів.

1. Навігація силою думки

59% користувачів вірять, що потрібний маршрут можна побачити у VR-окулярах, просто подумавши про місце призначення.


2. Ідеальна імітація голосу

67% користувачів вважають, що зможуть за допомогою мікрофона імітувати чужий голос настільки дослівно, що введуть в оману навіть членів сім'ї.


3. Будь-який смак за вашим уподобанням

45% сподіваються, що з'являться цифрові пристрої, що поліпшуватимуть смак їжі - будь-яка страва нагадуватиме вашу улюблену.


4. Цифрові аромати

Приблизно 6 з 10 користувачів розраховують на цифрову можливість бувати за містом і вдихати характерні запахи заміського життя, не виходячи з квартири.


5. Відчуття без кордонів

Понад 60% респондентів чекають появи смартфонів, екрани яких приймають форму цифрових іконок і передають відчуття від натискання кнопок.


6. Злиття світів

Згідно з оцінкою 7 з 10 опитаних, світ ігор на базі технології VR не відрізнятиметься від фізичної реальності до 2030 року.


7. Тільки правда і нічого окрім

Фейкові новини можуть закінчитися - половина опитаних вважає, що до 2030 року новинні агенції ретельно перевірятимуть факти.


8. Споживання без побоювання за персональні дані

Половина респондентів вважає, що вони втратили контроль над своїми персональними даними - люди сподіваються на розв'язання проблеми, яке дозволить без побоювань користуватися послугами на основі особистої інформації.


9. Інтернет на користь екології

Завдяки можливостям інтернету відчуттів суспільство більш відповідально ставитиметься до екології - так вважають 6 з 10 опитаних.


10. Шопінг з відчуттями

45% опитаних вважають, що торговельні майданчики запропонують можливість використовувати всі п'ять органів чуття в процесі шопінгу в Інтернеті.

 

Джерело: НВ


bottom of page