top of page

Торгові та інвестиційні гарантії компаніям, що співпрацюють з Україною від Швеції

Уряд Швеції пропонує виділити 333 мільйони шведських крон на спеціальні експортні кредитні гарантії для компаній, які торгують з Україною. Відповідну ініціативу шведські урядовці внесли до проєкту бюджету на 2024 рік, а документ очікує на погодження. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

 
Торгові та інвестиційні гарантії компаніям, що співпрацюють з Україною від Швеції

Гарантії буде надавати шведське Експортно-кредитне агентство. Як зазначено, гарантії поширюватимуться на експорт шведських компаній до українських імпортерів. Поліси видаватимуть з 2024 року на експорт товарів, які можна класифікувати як допомогу розвитку і застосовуватимуть до транзакцій протягом максимум трьох років, але не пізніше, ніж до кінця 2026 року.


Гарантії від ЕКА Швеції, створюватимуть для українських і шведських компаній сприятливі умови для постачання важливих товарів до України. Вони забезпечуватимуть захищеність інвестицій та гарантуватимуть компенсацію у випадку форс-мажорних обставин. Тобто бізнесу не доведеться одноосібно нести весь ризик в угодах з Україною, а шведські компанії більш охоче заходитимуть на український ринок.


Раніше Експортно-кредитні агентства Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії, Японії підтвердили участь у страхуванні політичних ризиків для роботи своїх компаній в Україні. Вони надають гарантії від таких видів ризиків, як політичне насильство, неконвертованість та експропріація. Окрім того, українських та міжнародних інвесторів готова страхувати державна польська Корпорація страхування експортних кредитів (KUKE).

 

Джерело: ДіяБізнес

bottom of page