top of page

Консалтинг: чому варто звернутися до спеціалістів

Консалтинг – це вид професійних послуг, що надаються клієнтам, які зацікавлені в оптимізації бізнесу. Консалтинг вирішує досить широке коло питань: ведення бізнесу, інвестиційна діяльність, управління бізнесом, фінанси та економіка підприємств, дослідження ринків збуту, руху цін тощо. 

 
Консалтинг: чому варто звернутися до спеціалістів

Трішки історії


Перші компанії, які вирішили продавати клієнтам бізнес-поради, з'явилися в США в 1920-х роках. До 1950-х років консалтинг остаточно оформився в самостійну галузь. З тих пір індустрія і склад її учасників сильно змінилися, але цей ринок не перестав бути одним з найдинамічніших.


Одна з першопрохідців у сучасній консалтинговій галузі - компанія McKinsey & Company, заснована в 1926 році. Компанія швидко зарекомендувала себе як постачальник досвіду бухгалтерського обліку та стратегій. Фірма експериментувала з новими методами розвитку бізнесу та використовувала загальне опитування керівників компаній для залучення корпоративних клієнтів.


Станом на 2019 рік до п'ятірки найбільш відомих та успішних консалтингових агенств увійшли: Accenture, Capgemini, Tata Consultancy Services, Cognizant Technology Solutions та Deloitte.


Види консалтингу


Чому звернутися до спеціалістів - хороша ідея? Консалтингові послуги – це передача компетенцій і знань, застосування кращих підходів, перевірених на практиці, для розвитку й успіху вашого бізнесу. Отримавши якісний консалтинг - ви збільшуєте цінність вашого бізнесу.


Існує декілька видів консалтинугових послуг, зокрема: організаційний й управлінський консалтинг, операційний консалтинг, фінансовий менеджмент і управлінський облік. Центр бізнес-технологій ТОТ спеціалізується на усіх трьох типах консалтингових послуг, за якими пройшов прекваліфікацію ЄБРР. Розглянемо кожен із видів детальніше.


Організаційний і управлінський консалтинг. Розробка місії, стратегії, візії, цінностей та корпоративних стандартів – дійти можна до тієї цілі, яку ти знаєш, відчуваєш і розумієш. Також цей вид послуг несе в собі діагностику стану і перспектив розвитку підприємства, після чого, за результатами формуються відповідні рекомендації – ознайомлений зі своїми сильними та слабкими сторонами, конкурентами та середовищем, а, отже, озброєний і готовий досягати цілей. Ну і звісно оцінка співробітників, формування мотиваційних політик та системи KPI – професійні, зацікавлені, зосереджені на меті люди стають невичерпним потенціал створення вартості.


Операційних консалтинг. Оптимізація бізнес-процесів – компанія повинна працювати як ідеально налагоджений годинниковий механізм, щоб мінімізувати непродуктивні витрати. Рекомендації щодо оптимальних варіантів організації складської і транспортної логістики, а також системи управління запасами на основі діагностики та аналіузу. Ви отримуєте одну із найважливіших конкурентних переваг «швидко, вчасно, якісно, у повному обсязі», не створюючи при цьому гори продукції на складі.


Також в рамках операціного консалтингу Центр бізнес-технологій ТОТ впроваджує інструменти й ідеологію Бережливого виробництва – без коментарів, воно просто того варте, щоб бути на вашому підприємстві.


Фінансовий менеджмент і управлінський облік. Найкращою основою для прийняття правильних управлінських рішень було, є і буде розуміння фінансового стану і перспектив вашої компанії. Тож в рамках цього виду консалтингу ми будуємо й оптимізуємо систему фінансового управління й обліку, розвиваємо центри фінансової відповідальності, допомагаємо виявляти додаткові можливості для економії, нові джерела доходу, підвищувати прибутковість бізнесу – саме так звучить класика консалтингу: «більше заробляти і менше витрачати».


Не менш важливе - оцінюємо вартість підприємства, проводимо підготовку до виходу на різні інвестиційні майданчики (IPO, кредити банків, приватне розміщення) – хто готовий завжди розвиватись і підкорювати міжнародні економічні простори.


Кому потрібний консалтинг?


Можна виділити дві категорії підприємств, які потребують консалтингу більше за інших. До першої відносяться великі компанії, власники яких хочуть мати об'єктивну інформацію про свій бізнес і контролювати усі наявні процеси. Друга категорія - будь-яке підприємство, яке планує розвиватися: розширювати ринки збуту, збільшувати виробництво, запускати новий продукт.


Центр бізнес-технологій ТОТ


На сьогодні нами успішно реалізовано 106 малих, середніх і великих проєктів для виробничих і торгових підприємств, у тому числі провідних продуктових ритейлерів, компаній сфери послуг, ІТ і телекому, а також некомерційних організацій. Серед них: 40% - сфера торгівлі і дистрибуції, 21% - харчова промисловість, 18% - машинобудування, 8% - IT і телеком, 13% - інші галузі. Консалтингові послуги Центру бізнес-технологій ТОТ – це передача компетенцій і знань, застосування кращих підходів, перевірених на практиці, для розвитку й успіху вашого бізнесу.

 

Потрібна консультація? Пишіть нам на пошту digmarket@tot.in.ua.


bottom of page