top of page

Логістичні тренди 2024

Логістичний сектор постійно еволюціонує. Протягом останніх чотирьох років ми були свідками значущих трансформацій у глобальних ланцюгах постачання, які виявили свою вразливість перед різноманітними викликами. Зміни в технологіях та підходах розкрили нові можливості та ризики. У цьому контексті важливо розглянути декілька ключових тенденцій, які ймовірно, вплинуть на логістику у 2024 році.

 
Логістичні тренди 2024

Цифровізація логістики


Цифрова трансформація логістики стала реальністю під впливом пандемії та переходом на віддалену роботу. Тож зараз все більше транспортних компаній впроваджують цифрові технології.


Штучний інтелект і технологія блокчейну обіцяють підтримати цифровізацію судноплавства, покращуючи відстеження і прозорість ланцюга постачання спираючись на програмне забезпечення, яке вже використовується у цій галузі.


Ще одним важливим кроком у цьому напрямку є впровадження безпаперової доставки. Багато хто йде цим шляхом, оскільки цифрові платформи відіграють все більшу роль у доставці.


Дані в реальному часі та прозорість доставки


Можливість відстежувати деталі доставки в режимі реального часу мають важливе значення в сучасній логістичній сфері. Клієнти очікують негайних оновлень, і ця вимога стала центральним аспектом сучасного логістичного менеджменту.


Цифрова трансформація гарантує, що інформація про перевезення поширюється швидко, не залишаючи місця для невизначеності або затримок. Однією з ключових логістичних тенденцій, очікуваних у 2024 році, є впровадження інтеграцій на основі API (Application Programming Interfaces), які полегшать часті оновлення, забезпечуючи безперебійний потік інформації.


Інтеграція передових технологій


Логістична галузь збільшує швидкість адаптації, коли йдеться про інноваційні технології. Штучний інтелект (ШІ) тепер використовується для прогнозування попиту та інтегрується з технологіями розподіленого реєстру (Distributed Ledger Technologies), забезпечуючи прозорість і надійність транзакцій.


У 2024 році 50% організацій у логістичній сфері адаптуються до технологічних тенденцій ланцюгів постачання, інвестуючи в додатки, що підтримують штучний інтелект і розширені можливості аналітики.


Автоматизація та робототехніка


Автоматизація та робототехніка будуть продовжувати використовуватися в логістичній галузі для підвищення продуктивності праці та зменшення помилок. Логістичні компанії будуть інвестувати в нові автоматизовані та роботизовані системи, щоб оптимізувати свої операції.


Зелена логістика


Сучасні компанії все більше усвідомлюють необхідність сталого розвитку. Це означає, що вони намагаються зменшити свій вплив на навколишнє середовище. Логістичні компанії також відповідають цьому тренду, розвиваючи екологічно безпечні логістичні рішення.


Автономні та електричні транспортні засоби вже не здаються сьогодні фантастикою, а інновації визначаються не силою двигуна, а рядками коду та вдосконаленими алгоритмами.


Згідно з нещодавнім звітом, світовий ринок програмно-керованих транспортних засобів (SDV) зросте на 9,1% в середньорічному обчисленні в період з 2023 по 2028 рік і досягне приблизно 419,7 мільярда доларів США за п'ять років.


 

Джерело: SeaRates




Comments


bottom of page