top of page

Чудова вісімка для керівництва підприємств 2024

Що найважливіше для керівництва підприємств у 2024 році?

Об'єднані думки, в результаті обговорень генеральними директорами багатьох компаній в щорічному ревю McKinsey, можна виділити вісім пріоритетів для бізнесів у 2024 році. Поза часом і ситуацій найважливішим є сім'я, друзі, цінності, принципи та зобов'язання.

 
Чудова вісімка для керівництва підприємств 2024

А далі чудова вісімка 2024:


Номер 1. Покоління Штучного Інтелекту переходить від перевірки концепції до масштабування через імплементування у всі бізнес-операції. Технології вбудовуються у бізнес-модель – це новий елемент у концепції канвасу (терміново треба зробити нове віконечко в шаблоні всім консультантам). Тільки так можна перевершити конкурентів.


Номер 2. Для того, щоб це спрацювало, потрібно провести організаційну перебудову. Цифрові переможці можуть досягти неможливого: збільшити доходи та скоротити витрати швидше, ніж інші.


Номер 3. Відбувається найбільший перерозподіл капіталу у нашому поколінні. Один із трендів — створення тисяч нових підприємств у галузі зелених технологій. Але не тільки там. Ще десятка найпотенційніших галузевих напрямків.


Номер 4. На сучасних ринках "забитих та коммодитизованих" (на думку McKinsey), перемагає стратегія відпозиціонування "блакитного океану", емпатія до споживача та інші інструменти дизайн-мислення. В часи панування невизначеностей треба сконцентруватись на своїй супер силі. Це корисно не тільки в особистих стратегіях, а й в корпоративних. Підприємствам потрібно сфокусуватися на інтегрованому комплексі: людей, процесів та технологій, які створюють довготривалу цінність. І це тільки один, два, три та чотири з восьми.


Номер 5. Усвідомлення ролі середнього менеджменту для перевищення організаційної продуктивності, особливо в умовах, коли робочі місця швидко трансформуються. Тренд звучить так: «покохайте свого менеджера середнього рівня» Нарешті :)

Термін «менеджер середньої ланки» часто асоціюється з індустріальною епохою, що минула, коли менеджери функціонували як гвинтики у величезній машині, а бюрократія була головною. Тому в останні десятиліття менеджерів середньої ланки, часто вважали зайвим шаром організації, і вони були улюбленою метою для «різання костів». 

Ваші амбіції не бути менеджером середньої ланки, а бути вищими? «Дарма» - кажуть дослідження McKinsey. Саме середні менеджери є найбільшим фактором, що визначає задоволеність співробітників, продуктивність та сприйняття добробуту. Менеджери середньої ланки мають значення, і їм треба приділяти більше уваги у навчанні, розвитку та мотивації.


Номер 6. Зустрічайте чорних лебедів та сірих носорогів. А також шаблезубих дятлів та іншу ризикову живність. У 2024 році трендовим стає відкриття: «все змінюється» і «ризики трапляються».

У Центрі бізнес-технологій ТОТ топовий корпоративний тренінг у 2023-2024. Причому йдеться не просто про ризики, а про геополітичні ризики. Цитата: «Вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року призвело до того, що понад 1000 компаній скоротили свою діяльність в 11-й за величиною економіці світу, що свідчить про необхідність для глобальних компаній зміцнювати свою здатність передбачати геополітичні ризики та підвищувати стійкість». Не шкодуйте час на сценарне планування під час стратегічних сесій.


Номер 7. Все просто в бізнес-моделі — темпи зростання доходів повинні перевищувати середньоринкові показники зростання. Дослідження підтвердило, що зростання виторгу є важливим чинником корпоративної ефективності.

Дякуємо Capt))

Середньоринкові – це, скільки? Додаткові п'ять процентних пунктів виторгу на рік корелюють з додатковими трьома-чотирма відсотковими пунктами сукупної прибутковості акціонерів, що еквівалентно збільшенню ринкової капіталізації на 33-45% протягом десятиліття. Протягом десяти років типова компанія росла 2,8 відсотка на рік, і лише в одній із восьми зареєстрованих компаній темпи зростання перевищували 10 відсотків на рік.


Номер 8. Не чекайте на макроекономічну визначеність. Отримуйте вигоду з невизначеності. Оцініть свою схильність до ризику, інвестуйте в нижній частині циклів та покладайтеся на сценарне планування.


Кожний з цих 8 трендів є окремо цікавим, тому є сенс поглибитись в кожний пункт, або в найцікавіші для України.





bottom of page