top of page

Джерела інвестицій для стартапів

Сфера стартапів в Україні почала активно розвиватися з 2017 року. Більшою мірою мова йде про акселератори, які прискорюють стартапи з продуктами, меншою — про інкубатори, які вирощують і вчать стартапи майже з нуля. Більшість з них існують на базі корпоративних організації. Також існують окремі спільноти венчурних інвесторів та бізнес-янголів. Тож які джерела інфестицій варто шукати стартаперам?

 
Джерела інвестицій для стартапів

Це державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету Міністрів України. Місія фонду – сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed), з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів.

Особливу увагу фонд приділяє стартапам у сферах штучного інтелекту, доповненої реальності, BigData, блокчейну, кібербезпеки, медицини, фінансових та освітніх технологій, електронної комерції, інтернету речей, тощо.

Платформи для запуску стартапів:

  • Startups.co допомагає запускати стартапи. Платформа пропонує освіту та інструменти, щоб просувати початківців-засновників, включаючи навчання, бізнес-планування, наставництво, залучення клієнтів, фінансування та персонал.

  • Gust.com підтримує вас у кожному етапі вашої підприємницької подорожі.

  • Startup.Network допомагає початківцям і досвідченим підприємцям знайти фінансування для інвестиційних проектів та діючих бізнесів.

Мережа бізнес-ангелів:

  • Funded.com - платформа протягом багатьох років допомагала багатьом людям знаходити інвесторів та створювати бізнес-плани.

  • Angel Capital Association - це колектив акредитованих інвесторів-ангелів, найпродуктивніший у світі інвестиційний клас на початковій стадії. Асоціація є найбільшою організацією професійного розвитку ангелів у світі. ACA забезпечує внутрішню перспективу, яка може допомогти вам прийняти розумні інвестиційні рішення.

Краудфандингові сайти:

Стартап-акселератори, такі як 500Startups, TechStars та Ycombinator, пропонують консультації, невеликий стартовий капітал, доступний до інших інвесторів у своїй мережі.


Comments


bottom of page