top of page

Перетворити успішний проєкт на топовий стартап

Незалежний журналістський бізнес-портал Mind розповів декілька успішних історій підприємців, що змогли перетворити університетський науковий проєкт на наукомісткий стартап, а також про те, де шукати підтримки університетському підприємництву.

 
Перетворити успішний проєкт на топовий стартап

Warm Wall

Warm Wall - це енергоактивна система кондиціонування та опалення на базі нових технологій будівництва, альтернативних джерел енергії та її накопичення в сезонних теплових акумуляторах. Проєкт викладачів Дніпровського національного університету ім. Гончара.

Каталізатором розвитку проєкту став курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами», який члени команди викладали в межах ініціативи YEP «Підприємницький університет». Наразі Warm Wall мають прототип свого винаходу та готуються до поїздки на інноваційну конференцію Startup Day в Естонії.


IOON

Перетворити успішний проєкт на топовий стартап IOON

Портативний пристрій на основі срібла - IOON, який перетворює воду на антисептик і знезаражує посуд, продукти, поверхні та інше розробили вчені харківського Інституту мікробіології й імунології імені І.І. Мечникова.

Кишеньковий пристрій вбиває 99,9% шкідливих мікроорганізмів - бактерій, грибків, вірусів. Невеличкий, висотою 14 см, флакончик об'ємом 30 мілілітрів має на денці кнопку, при натисканні якої розпилюється аерозоль. Санітайзер складається з двох електродів, електронної плати, яка керує подачею струму, джерела живлення, системи зарядки з USB-роз'ємом.


OK town!

Перетворити успішний проєкт на топовий стартап OK town

OK town! — оптимізована онлайн-платформа (платформа електронної комерції) для надання послуг у сфері туризму, екскурсій і вражень. Платформа розроблена Сумським державним університетом та увійшла до трійки студентських стартапів у фіналі конкурсу від Мінцифри та YEP.


Де шукати підтримки?


1. Проєкт «Підприємницький університет», розроблений YEP спільно з Мінцифрою та Українським фондом стартапом за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» разом із колегами з Ізраїлю, Естонії, США. Ініціативу запустили в понад 80 університетах.


2. Центр підтримки підприємництва КНУ ім. Шевченка «Дія.Бізнес», акселератор академічного підприємництва «Інкубатор Центр» при Львівській політехніці та Центр підприємництва УКУ, де можна зробити перші кроки в розробці нового продукту та знайти потрібні контакти.

 

Джерело: Mind


bottom of page