top of page

Прогноз розвитку галузі високих технологій

Компанія «Делойт» опублікувала 20-й звіт «Прогноз розвитку галузі високих технологій, медіа і телекомунікації» (ТМТ), в якому окреслено глобальні тенденції у цих сферах та їхній вплив на компанії та споживачів у всьому світі. Крім того, звіт висвітлює, котрі з цих тенденцій зумовлені економічними та соціальними наслідками глобальної пандемії, яка вплинула на поширенню відео-, віртуальних та хмарних технологій, а також зростання такого сегменту в медіапросторі, як спорт.

 
Прогноз розвитку галузі високих технологій

Серед основних висновків:

  • 2021 року понад 400 мільйонів звернень до лікарів відбудуться у відеорежимі.

  • На світовому ринку витрати на впровадження хмарних рішень зростатимуть в сім разів швидше.

  • Кількість покупок гарнітури віртуальної реальності зросте на 100% порівняно з 2019 роком.

  • Світовий ринок пристроїв інтелектуальної периферії зросте до 12 млрд доларів США.

  • На ринку спортивних технологій відбулося суттєве зростання частки венчурного капіталу: проведено понад 3000 операцій на світовому ринку й проектів фінансування протягом 5 років.

  • Початок хвилі 8К-технологій. Обсяги продажу 8K-телевізорів, ймовірно, сягнуть 5 млрд доларів США в 2021 році. Крім того, обладнання для виробництва 8K-рішень та супутні послуги принесуть ще сотні мільйонів доларів.

  • Зруйновано міф про загрозу для здоров’я через 5G. Побоювання щодо ризиків для здоров’я, пов'язаних з технологією 5G, насправді не мають підстави. За прогнозами «Делойт», ймовірність того, що випромінювання мобільних мереж 5G та телефонів 5G завдасть шкоди здоров’ю хоча б однієї людини у 2021 році дуже низька. Щоб розвінчати поширені страхи, інформування про технологію 5G має бути переконливим, послідовним, загальнопоширеним і невідкладним.

  • Прискорюється розвиток технологій RAN наступного покоління. У результаті впровадження відкритих віртуалізованих бездротових мереж з радіодоступом (RAN) оператори мобільних мереж, які застосовують технологію 5G, можуть скоротити витрати й розширити перелік своїх постачальників.

Володимир Юмашев, партнер компанії «Делойт» в Україні та керівник групи з надання послуг клієнтам у сфері ТМТ, зазначає, що Україна не залишається осторонь технологічних трендів 2021, що, зокрема, проявляється в розвитку онлайн-відеодосвіду споживачів.

Як в індустрії фінансів (банки, страхові компанії), так і в індустрії здоров’я для українських споживачів компанії пропонують рішення, які дозволяють оснастити продукти засобами відеоідентифікації. Наприклад, отримати банківську картку і почати нею користуватися, не виходячи з дому, чи проконсультуватися з лікарем у відеорежимі. Зважаючи на конкурентність ринку та зміни способу життя, зумовлені COVID-19, можна сподіватись, що в 2021 Україна продовжить демонструвати високу швидкість розвитку передових технологій задля досягнення лідерських позиції в запуску нових сервісів – як для внутрішного, так і для зовнішнього ринку»

 

Джерело: Deloitte

Comentários


bottom of page